Ontdek de eeuwenoude historie van 't Goude Hooft, een iconische herberg in het hart van Den Haag.
't Goude Hooft is de oudste herberg van Den Haag. Al in 1423 werd er geschreven over de taveerne "In tgulde hoift", gelegen aan de Groenmarkt. Deze taveerne diende als herberg voor reizigers van buiten de stad, bezoekers van de markten en als ontmoetingsplaats voor ridders.
In 1660 onderging de taveerne een herbouw door architect Pieter Post, die de gevel sierde met twee gouden hoofden. Een tweede herbouw vond plaats in 1886, waarbij het gebouw opnieuw werd gemoderniseerd.
Vlak voor de Tweede Wereldoorlog kwam 't Goude Hooft in handen van bierbrouwer Heineken, die het vervallen gebouw wilde afbreken. De taveerne stond niet meer op de monumentenlijst, waardoor sloop dreigde om de Groenmarkt te verbreden. Gelukkig werd het gebouw door architect F.A. Warners herbouwd volgens de oorspronkelijke tekeningen van Pieter Post, maar dan iets groter. Op de eerste verdieping werd een wapenkamer ingericht met een indrukwekkende wandschildering van Pieter Post en de stadhouder.
In 1939 werd 't Goude Hooft heropend onder leiding van de beroemde chef-kok Henry Thijs van Dikker & Thijs, die het tot een bloeiend etablissement maakte. In januari 2012 kwam 't Goude Hooft in handen van de huidige directie. Na een uitgebreide renovatie, met respect voor het verleden, opende de herberg op 4 juni 2012 opnieuw haar deuren.
Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, blijft 't Goude Hooft een iconische plek in het hart van Den Haag.